6 Kasım 2010 Cumartesi

Termal Otel Termal Spa

 


SPA VE THERMAL TEDAVİ HİZMETLERİ

Spa Wellness kısmında 1 adet sauna,1 adet kapalı Thermal Havuz,,Su jetli havuzlar,Türk hamamı, Cilt bakım ve güzellik odaları,jakuzi banyoları,kese-Köpük banyo uygulamaları, 18 çeşit masaj tekniğinin uygulandığı masaj odaları ve fizik tedavi üniteleri bulunmaktadır.
MASAJ UYGULAMALARISağlık Bakanlığı Kaplıcalar Yönetmeliği kapsamında belgeli olan Ridos Thermal hotel &Spa tesislerinde Bulunan 260 metre derinlikteki thermal kuyulardan çıkan 1litre/4542 mineralizasyona sahip florürlü, Termomineralli thermal su romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde,kronik bel ağrısı, eklem hastalıkları ,yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında , nörolojik
rahatsızlıklarda, stres bozukluklarında ,spor yaralanmalarında ve kadın hastalıklarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.Cilt üzerinde çeşitli rahatsızlıkların(egzama,akne,nörodermatit,kronik rezidüel ürtiker,bazı sedef türleri)tedavisinde ve cilt üzerinde olumlu,gençleştirici, kırışık giderici etkiside bulunmaktadır.

Hint Baş Masajı
Hindistan’da binlerce yıldır uygulanmakta olan geleneksel bir masaj türüdür. Ailelerde kuşaktan kuşağa öğretilerek günümüze ulaşmıştır. Sadece baş, boyun ve omuz bölgesine yönelik bir masajdır. Özellikle baş ağrısı, uykusuzluk, gerginlik, sırt ve boyun ağrıları, tutulmalar gibi sorunların giderilmesinde etkindir. Saçı ve saç derisini besleyici etkisi nedeni ile de saçın güçlenmesi ve sağlığını kazanmasında çok faydalıdır. Termal otel sağlık merkezi Termal spa sağlık merkezleri, Termal otel tatil merkezi

Tüm Vücut Masajı
Genellikle vücudun güne zinde başlamasına ya da yaşamın gündelik yorgunluk ve sıkıntılarından kurtulmak amacı ile yapılan genel dinlenme ve gevşeme yöntemi olarak kullanılan masaj türüdür. Burada önemli olan kişinin rahatlatılabilinmesi ve bulunduğu ortamdan keyif almasının sağlanmasıdır. Batı tekniği ile yapılan ve genellikle masaj yağları kullanılarak yapılan bir masaj olup nadir durumlarda tercih halinde kayganlaştırıcı kullanılmadan da yapılabilen bir masajdır.

Bal Masajı
Kuru ve pürüzlü cildi yumuşatıp güçlendirirken sırttaki toksinleri giderir.

Çikolata Masajı
Dinlendirici bir masajın ardından potasyum içeren sıcak çikolata maskesi ile vücuttaki negatif enerji alınır. Bu yöntem cilde peeling etkisi yaparak cildi nemlendirir, hücre yenilenmesi sağlar. Lenf Drenaj, Lenf dolaşımını, periferik dokuyu düzenleyen, cildi sakinleştiren, hücre içindeki dolaşımdan dolayı açığa çıkmış sıvı ve toksinleri dağıtan soft bir masajdır.

Fuss Refleksiyon (Ayak)
Refleksoloji masajının temeli ayakların vücudun aynası olduğu öğretisine dayanır. Ayaklar insan vücudunu temsil eder ve her nokta vücutta bir bölgeye karşılık gelir. Bu bölgelerin masaj yoluyla uyarılması ile vücudun buna gereken tepkiyi verdiği inancı ile temellenir. Belirli noktalara kişinin verdiği tepki ile bu temsil edilen bölgedeki problem saptanmaya çalışılır ve gerekli manuplasyonlarla bu bölgedeki sorun giderilmeye çalışılır. Bu nedenle refleksoloji bir tür “denge” masajıdır ve kişinin kendisini fiziksel, duygusal ve ruhsal bakımdan iyi hissetmesini sağlar, kişiye doğal dengesini kazandırır.

Refleksiyon El
Avuç içlerinin binlerce sinirin vücuda ulaştığı son nokta olması sebebiylen duyarlı organlarından birisidir. Ele uygulanan bu masaj tekniği sayesinde bir taraftan sinir sistemi uyarılarak gevşeme sağlanmakta diğer yandan organlar arası uyumu gerçekleştirmektedir.
Anti Selülit Masajı Vücuttaki selülite yol açan lokal ödem ve toksinlerin atılmasını dolaşım sisteminin düzenlenmesini, selülitin neden olduğu şekil bozukluklarının düzeltilmesini sağlar. Basen çıkıntısı, popo düşüklüğü, bacak içi gevşekliği, karındaki fazla yağların tedavisi için yapılır.

Klasik Masaj
Genellikle vücudun güne zinde başlamasına ya da yaşamın gündelik yorgunluk ve sıkıntılarından kurtulmak amacı ile yapılan genel dinlenme ve gevşeme yöntemi olarak kullanılan masaj türüdür. Önemli olan masaj yaptıran kişinin rahat ve keyifli bir ortamda kendini zinde ve dinlenmiş hissetmesinin sağlanabilmesidir. Genellikle masaj yağı ile yapılır ancak bazı durumlarda kayganlaştırıcı malzeme kullanmadan da klasik masaj uygulamak mümkündür.

Sağlık Masajı
Klasik masaj uygulamasına ilave olarak tutulmuş yada gergin kaslar üzerinde daha yoğun olarak yapılan masaj türüdür. Bu uygulama sırasında kas üzerinde özel merhem yada ilaç uygulamaları yapılabilir.

Yüz Masajı
Yüz kasları üzerinde yapılan, yüze canlılık ve enerji veren bir masaj türüdür.

Anti Stres Masajı
Vücudun enerji akışının düzenlenmesini sağlayan, stresin neden olduğu gerginliği atan, ruhu ve bedeni barıştıran soft masajdır.

Boyun ve Sırt Masajı
Vücudun en çok yorulan ve yıpranan bölgeleri olan boyun ve sırt bölgesine uygulanan bir masaj türüdür. Özellikle sırtta oluşan fibrozitlere (yüzeysel doku romatizması) karşı lokal uygulanan yoğun masajdır.

Tai Masajı
Tayland’da yüzyılların geleneği ve tecrübesi ile bütünleşen ve yaygın olan bu yöntem ritmik ve pasif hareketlerle vücudun belirli noktalarına uygulanarak, reflekso enerji ve pasif yoga ile birleştirilir. Kasların esnemesiyle eklemler açılır. Tai masajı esnekliği artırır, stresi azaltır, iç organları uyarır ve vücudun enerji sistemini dengeler.

Bali Masajı
Vücutta ki enerji noktaları üzerinde yapılan etkili baskılar, yumuşak vuruşlar ve gerekli gerinme hareketleriyle yüzeyde ki kas dokusunu geçerek çok daha derinlerine kadar etki eder. Bu masaj tekniğini tamamlayıcı olarak kullanılan doğal yağlarımızla kaslarda oluşan gerginlik giderilir, enerji seviyesi yükselir ve dengelenir.

Termal otel Termal spa