1 Ocak 2011 Cumartesi

Termal & Kaplıca Hakkında

Termominarel su banyosu ,içme , inhalasyon,çamur banyosu gibi çeşitli türdeki yöntemlerin yanında iklim kürü ,fizik tedavi ,rehabitasyon,egsersiz,psikoterapi,diyet gibi destek tedavilerinin birleştirilmesi ile yapılan uygulamalara termal tedavi adı verilmektedir.

Termal sularla yaşamınızı kolaylaştırın
Romatizmal hastaların yada nevrolojik ,jinekololojik,dermatolojik hastalıkların tedavisi sırasındaki öngörülen tedavi merkezinin standartlarını her yerde bulabilirsiniz.

Fizyoterapistler eşliğinde yapılan uygulamalar ve bu uygulamaların bulunduğu mekanlarda aranılan standartlarda tesislerin tümünde bizimle gerçekleştireceğiniz tedavi amaclı ve tatil içerikli thermaltime programında da her şeyi kaliteli ve gelişmiş ülkelerdeki rehabilite standartlarını bulabileceksiniz,
Tesislerimizde tibbi hizmet veren romatizma rehabilitasyonunda uzman fizyoterapistler,hemsireler ve diger profosyonelleri bulabilirsiniz.
termal

Tüm tesislerde bina yapılanması hastalarımızın rahatça tesis içi imkanlardan yaranabileceği şekilde dizayn edilmiştir.Yürüme engelliler için de rahat yasamlarını sürdürmeleri için her şey tasarlanmıstır.
Grup eksersiz odalari ısıtılmış havuzlar ,sigara içilmeyen odalar,yaşlılar için düzenlenmiş özel banyolar,24 saat açık resepsiyon ve doktor hemşire hizmetleri gibi daha sayabileceğimiz bir çok hizmet kalite standardı tavsiye ettiğimiz otellerimizde mevcuttur.

Biz biliyoruz ki siz sayın misafirlerimiz kendi ülkelerinde de bu tür tesislerden faydalanarak güncel yaşamlarında değişik hastalıklardan doğan ağrılarını hafifletmek amacıyla değişik periyodlarda giderek yararlanmaktasınız,orda her türlü teknik makine ve uzman hekimler tafından kontrol edildiğiniz süphesiz ama ne varki hala geçmeyen ve adeta sizle yaşamaya karar veren ağrılarınızda sizle birlikte yaşamaya devam ediyor,tabiki tıbbın üstesinden geldigi ve kimyasal destekle bir çok hastalıkların tedavi edilip yok edildiğide ortadadır.

Fakat gücünü kimsenin inkar etmediği hatta şimdi alternatif tıp olarak adeta moda haline gelen doğal tedavi yöntemleri tıp dünyasının vazgeçilmezleri arasına oturmustur.

Yukarıda saydığımız ve her yerde bulabileceğiniz modern çağa uygun bina ve techizatların yanısıra biz sizlere termal dünyasının sihirli kapılarını aralamak istiyoruz.Termominarelli sularının tedavi edici özellliği ve su değerinin yüksek ölcülerde olması bakımından,Dünyada yedinci sırada ,Avrupada birinci sırada ki Turkiye' nin termal sularının şifalı imkanlarını kullanımınıza sunmaktan THERMALTIME ekibi olarak mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Turkiyedeki termal suların da iyileştirici desteğiyle de tedavi sonuçlarının daha olumlu oldugunu ağrı ve ızdıraplarınızın geçtiğini veya azaldığını gözleyeceksiniz.

Tedavi amaclı bu programlarımızın sadece şifalı suların getirdiği iyi neticeler değil Türkiyenin bol oksijenli,güneşli,doğal ortam ve hormonsuz doğal yiyecekleri de iyileşmenizi hızlandıracaktir.bu tür tedavilerde iklim koşullarının önemini herkes bilir.Özellikle bol oksijen ve sabit düşük nem oranı sizlere ayrı bir enerji verecektir,yil ortalamasi 11 ay guneşli ve ılıman olan bölgelerden seçilen otellerimizde hormonsuz sebze ve meyvelerden hazirlanan büfelerimizden yaralanarak sağlıklı yaşamanın keyfini süreceksiniz.

Genel olarak ifade etmek gerekirse, kaplıca tedavisinin mevsimi yoktur. Ancak gelenekler, bu konuda bir mevsim yaratmıştır. Daha doğrusu, kişi, kendine uygun bir zaman seçmekle birlikte en uygun mevsim ve zaman İLKBAHAR ve SONBAHAR’dır. Romatizmalılar, nevraljiler, ve şeker hastaları için yaz ayları, mide, bağırsak, karaciğer ve sinirle ilgili hastalıklar için de ilkbahar ve sonbahar ayları daha uygun mevsimdir.Bir yılda iki kez kaplıca tedavisinde, mayıs ve eylül ayları seçilebilir.Kaplıca bir hamam değildir. Şifa gücüne sahip yeraltı su kaynağı ve birer sağlık yurdudur.

Kaplıca tedavisinin önemli konularından biri de, kaplıcada kaç gün kalınacağıdır. Bu süre 21 gün olmakla birlikte halkımız genellikle kaplıca tedavisini 15 gün olarak uygular. İçme tedavisi de öteden beri 3 gün olarak yapılır. Genellikle üç haftalık ve 21 banyoluk kürlerin tedavi edici etkisi olduğu, uzmanların ortak görüşüdür. Öte yandan, özel durumları dikkate alınırsa, her kişiyi 21 gün kaplıcada tutmanın mümkün olmadığı da düşünülmelidir.