23 Aralık 2010 Perşembe

Uzungöl İnan Kardeşler Otel

Tesis, Uzungöl Mevkii' de yer almaktadır.

1970'li yılların başında Dursun Ali İnan'ın sıfırdan başlayarak temellerini attığı konaklama tesisleri ve alabalık üretimi bugün Uzungöl'ün bütün dünyaca tanınan bir turizm merkezi olmasının önünü açmıştır.

Yöredeki turizmin Uzungöl'ün nüfus yapısını ve kültürel değerlerini bozan değil, koruyan bir yoldan geliştirilmiş olmasını sağlayan en önemli unsur Dursun Ali İnan'ın kurduğu tesislerin adeta turizm okulu işlevi görmüş olmasıdır.

KARAYOLUYLA
Trabzon şehir otogarına Türkiye’nin her ilinden otobüs acenteleri gelmektedir. Trabzon otogarına geldikten sonra Çömlekçi semtinde bulunan Çaykara tur yazıhanesinde günün her saatinde Uzungöl’e servis bulunmaktadır. Ayrıca Metro Turizm firması yaz mevsiminde meydan semtinden günün belli saatlerinde Uzungöl’e turlar düzenlemektedir.Çaykara Tur Tel: (0462) 321 85 76
Eğer özel aracınızla Uzungöl’e ulaşmak istiyorsanız bu durumda şu güzergahı izlemeniz gerekmektedir. Karadeniz sahil yolunu takip ederek Trabzon’un Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ilçelerini takip ederek Of köprüsü girişine ulaşırsınız Burada köprü girişinden Uzungöl’e ayrılan yoldan itibaren güneye doğru seyahat ederek aynı istikamette 44 km’lik bir yolculuktan sonra Uzungöl’e ulaşmış olursunuz.

HAVAYOLUYLA
Trabzon hava limanından dolmuş ile Çömlekçi semtine ulaşarak buradan Çaykara Tur servissiyle uzungöl'e ulaşabilirsiniz. Çaykara Tur Tel: (0462) 321 85 76

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder