18 Haziran 2012 Pazartesi

Anzer Yöresi

Anzer Balı;
        Anzer yöresinde arıcılık çok zordur. Hava şartlarından dolayı bal verimi düşüktür. Kovanlar düzenli olarak çiceklerin açt ığ ı yerlere taşınmaktadır. Kovanlar sabah akşam ayı ve yabani hayvanların s aldırısına karşıda korunmaktadır. Tüm bu zorlukların yanında Anzer balının nadide çiceklerden oluşması onu eşsiz yapmaktadır. Tabiki buda Anzer balının fiyatını arttırmaktadir. Soğuk havalarda arılar dışarı çıkamadıklarından, yaptıklarıbalı tüketmekte ve bal verimi düşmektedir. Kötü hava şartlarında 10 kovandan ancak 1 kilo veya  daha az bal  alınırken bu miktar normal ballarda kovan başı 10-20 kilogram arasında deği şmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder